Papír nélkül az ügyfelek kényelméért

2017.10.16

Energiaszolgáltatóként az E.ON vezette be elsőként Magyarországon a digitális mySigno aláírást.

Úttörő szerepet játszik az E.ON a magyar energiaszolgáltatók között: elsőként vezettük be ugyanis a digitálisan aláírható mérőhelyi adatlapot.

A MySigno aláírással az ügyfeleink nem egy nyomtatványt írnak alá, hanem ezt a képernyőn teszik meg. Ez a digitális aláírás jelenleg elérhető legmagasabb foka, akár bírósági ügyekben is megállja a helyét. A digitális technológia által egyértelműen megállapítható, ki írt alá, nemcsak az íráskép, hanem az írásjelek szögei,  nyomásérzékenység, vastagság, írás sebességek stb. jegyek alapján.

A banki szektorban, a biztosítóknál, digitális műsorszolgáltatóknál már nem újdonság ez a digitális technológia, de a magyar áramszolgáltatók között az E.ON az első, ahol az ügyfelek rendelkezésére áll ez az újítás. Az ügyfél fogyasztási helyén megtörténik az aláírás, a digitális titkosítás, és automatikusan bekerül az ügyfél-adatbázisunkba is.

Folytatás is várható: újabb adatlapok is bevonhatóak a digitalizálás világába, ezzel bővítve az ügyfeleink kényelméért hozott lépések sorát.